Startsida Organisationsplan Medlemmar Aktiviteter Galleri Kontakt

Kalendarium våren 2022

 

Kallelse till Årsmöte Göteborgs Konstnärsklubb tisdag 19 april kl 18.00 på Galleri Majnabbe.

Varje fredag innan utställningarna har vi nu "Artist talk" - en smygöppning av utställningen där konstnärerna berättar om sin konst! Kom gärna - mycket givande!

Lördag 9 april kl 18.00
Vårfest - Musikfest med musikgruppen Kopanitsa
, Vi kommer att lära oss Balkandans! Himla kul musik med fantastiska musiker! Efteråt har vi knytis.

Torsdag 31 mars kl 18.00
Bo Melin föreläser:
Bo kommer att prata om det som vi kallar konst. I sin verksamhet undersöker han fenomen som han stöter på i sitt vardagsliv och sedan presenterar i form av installationer och iscensatta händelser där betraktaren ofta är en viktig del av verket. Varmt välkomna!

Måndag 25 April Kl 18-20.30
Peter Johansson föreläser med paus för fika
. Peter Johansson är bl.a. känd för sina uppskivade dalahästar och en utställning i Malmö, där han gör upp med sin delvis kaotiska barndom i Dalarna, han byggde en flotte med ursvensk stuga på och några livs levande supande skinnskallar på under en bomässa i Malmö. Han har målat sej själv som Zorn, gestaltat en tunnelbanestation och mycket mycket mer.

Söndag 13 mars
Planerar vi ha en bussresa till det nya Munch-museet i Oslo.
Vi hinner även med en promenad i Ekebergs skulpturpark innan vi åker hemåt. Ingår fika med macka, och guidad tur på museet. Vi behöver veta intresset för denna resa, OBS så skriv till info@goteborgskonstnarsklubb.se om du vill med!
Kostnad 750:- för medlemmar, 950:- för stödmedlemmar. 1475:- för icke medlemmar.

I höst funderar vi på att resa tillsammans till Dokumenta i Kassel. Det blir förstås en längre resa, 4-5 dagar kanske. Vi återkommer senare med uppgifter om detta.

Vi vill göra reklam för att det går att boka annex Tvättstugan! Till hösten finns en möjlighet för medlemmar att hyra Tvättstugan för utställning där du sköter allt på egen hand! Kontakta galleriet@gallerimajnabbe.se för lediga tider och information!

Erbjudande till alla Medlemmar! Ett generöst och fint erbjudande från Stina Wirsén och galleri Majnabbe som ger Göteborgs Konstnärsklubbs medlemmar 50% på sin grafik, monotypi och fine art print. Verken finns att ses och köpas på galleriets öppettider, kontakta gallerivärd när du besöker galleriet.