Startsida Organisationsplan Medlemmar Aktiviteter Galleri Kontakt

Medlemsaktiviteter

Kommande aktiviteter

Verksamhetsberättelser

Kroki (se program här)

En modell ordnas varje måndag för krokiteckning kl 10.00-12.30. Det är dels klassisk nakenmodell men också  dansare och musiker som uppträder.  Det har varit flamenco, hipphopp, indisk dans, trombonspelare  etc. Öppen för allmänheten. Medlemmar betalar en lägre avgift. Krokin håller på under 12 tillfällen varje vår och höstsäsong

Föredrag

Konstföredrag ordnas 4-5 tillfällen om året då en föreläsare bjuds in för att berätta om en konstepok, ett bildtema eller om sina egna bilder. Det är oftast konstnärer som visar sina bilder och berättar. Reseskildringar, rapporter från olika konstutställningar, arbetsveckor utomlands är vanliga teman. Ibland samtalar kända konstnärer och berättar om sina liv. Aktuella konstnärer som ställer ut i galleriet gör guidade turer.

Musik & Dans

Skön musik mitt i konsten. Det har alltid varit uppskattat. Det ges också tillfälle att teckna och måla under tiden. Musikaliskt måleri ordnas tillsammans med föreningen Levande Musik och galleriet gästats då av musiker av hög professionell klass. 

Speciella aftnar har besökts av flamencodansare,  indisk dansare och tangodansare,  både musiker och dansare.

Filmaftnar

Det visas dokumentärer om  berömda konstnärer men också filmer som är egna  konstverk och ibland åtföljs detta med en föreläsning om t.ex svensk experimentfilm  eller japansk animefilm.

Bilden visar en målning från  dokumentären om särlingskonstnären Henry Darger från Chicago. Dokumentärer om Nike de Saint Phalle, Christian Boltanski och Edward Burtynsky är fler exempel. Visningar av Jan Svanmajer, Gudrun Nelson, Takahata och Dziga Vertov är exempel på experimentfilmare.

 

Resor

Gemensamma konstresor ordnas varje år till olika museer i landet eller utomlands. Vanligast har varit till Louisiana i Danmark. Det har förekommit resor till Oslo och Berlin. Det har blivit allt vanligare med dagsutflykter till Borås konstmuseum och akvarellmuseet på Tjörn. En grupp medlemmar har normalt arrangerat resan med transport, middag och guidade turer.

Fester

En vår fest och en julfest är det stående inslaget varje år. Alla bidrar till ett gemensamt buffébord. Klubbmästeriet har ordnat dukningen, välkomstdrinken, kaffet och kakan. Levande musik har ordnats för underhållning och dans. Vid festerna kan förekomma spex, poesiläsning, allsång, avtackningar och stipendieutdelningar. I januari 2008 hade klubben en stor jubileumsfest med anledning av att klubben fyllde 75 år.

Verksamhetsberättelser